Kaj je BICIKE(LJ)?

BICIKE(LJ) je samopostrežni sistem izposoje koles v Ljubljani, ki je namenjen tako meščankam in meščanom kot tudi obiskovalcem Ljubljane. Dopolnjuje sistem javnega prevoza v mestu in omogoča najhitrejši ter najcenejši prevoz v mestnem središču. Kolesa v sistemu BICIKE(LJ) niso namenjena večurni ali celodnevni izposoji, ampak posameznim vožnjam. Kolo si lahko izposodite na eni od 31 postaj in ga po uporabi vrnete na kateri koli od postaj. Postaje so v središču mesta, sistem pa deluje vse dni v letu, 24 ur na dan.

Kako deluje sistem?

Terminali za izposojo na postajah s kolesi so med seboj povezani. Zato imate na vsakem terminalu vpogled, na katerih najbližjih postajah so prosta kolesa in kje so prosta mesta za vračilo. V sistem je vključenih 34 postaj s 300 kolesi in 600 parkirnimi mesti za kolesa. Če na kateri od postaj ni na voljo prostih koles ali prostih mest za oddajo kolesa, je v krogu 300 do 400 metrov druga postaja, kjer si lahko izposodite kolo oziroma ga vrnete. Sistem upravlja in vzdržuje podporna služba, ki po potrebi prestavlja kolesa s polnih postaj na prazne. Če potrebujete pomoč, lahko kadar koli pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 2334.

Letni ali tedenski abonma

Če želite uporabljati kolesa v sistemu BICIKE(LJ), se morate najprej registrirati. Lahko se prijavite za letno ali tedensko uporabo koles. Uporaba letnega abonmaja je mogoča le z mestno kartico Urbana. Postopek si lahko ogledate na tej povezavi .

Letni abonma

Prijavo za letno uporabo sistema BICIKE(LJ) lahko opravite prek spleta (www.bicikelj.si), na informativnih točkah v središču mesta ali pa obrazec s prijavo pošljete po pošti na naslov Europlakat, d.o.o., Koprska ulica 98, 1000 Ljubljana. Za prijavo prek spleta potrebujete elektronski naslov in kreditno kartico, za prijavo po pošti pa bančno kartico oziroma osebni račun. Poleg osebnih podatkov morate navesti podatke o banki, saj se plačilo prijavnine in pristojbin za vožnje, ki jih plačate (torej vožnje, ki so daljše od ene ure) opravi z bančnim nakazilom. Ob registraciji prejmete 4-mestno PIN kodo, številko uporabnika in 12-mestno kodo za aktiviranje. Te kode so potrebne ob prvi izposoji kolesa na terminalu skupaj z mestno kartico Urbana. Prijavnina za letno uporabo sistema BICIKE(LJ) znaša tri evre in se zapiše kot dobropis.

Tedenski abonma

Prijavo za tedensko uporabo sistema BICIKE(LJ) lahko opravite le prek spleta (www.bicikelj.si). Poleg elektronskega naslova potrebujete še kreditno kartico, ne potrebujete pa mestne kartice Urbana. Ob registraciji prejmete številko uporabnika in 4-mestno PIN kodo, ki sta potrebni ob vsakokratni izposoji kolesa. Prijavnina za tedensko uporabo sistema BICIKE(LJ) znaša en evro.

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve